Odległość
od Gdańska


Oferty specjalne

Kurs gotowania z szefem kuchni: (4 – 5 godzin)
Oferujemy aktywne gotowanie z szefem kuchni jednego z trzech przedstawionych menu. Wspólną degustację z winem, dobranym do przygotowanych potraw. Wręczenie certyfikatu wraz z recepturami.

Zestaw I
  • Zakąska: Teryna z klarowanych pomidorów, mozzarelli  i pieczonych warzyw.
  • Zupa: Rybna zupa z Bretanii
  • Danie rybne: Morska ryba w chrupiącej ziołowej skórce na sosie rakowym w towarzystwie tortu warzywnego.
  • Danie Mięsne: Polędwica Wellington podana z marmoladą z czerwonej cebuli
  • Deser: Pieczone lody z sosem malinowym i musem mango

Zestaw II
  • Zakąska: Pate z kurczaka w cieście francuskim z winną galaretką i owocowym chutney
  • Zupa: Słoneczna zupa cytrynowa z „Anielskimi włosami”
  • Danie rybne: pieczony łosoś w cieście francuskim podany w cytrusowych sałatach z krewetkami i sosem skorupiakowym.
  • Danie mięsne: kurczak faszerowany pistacjami z warzywnym tagliatelle i gratanami
  • Deser: pierogi z ananasem bez ciasta podane z perłowo-pomarańczowym sosem.

Zestaw III
  • Zakąska:  Carpaccio z kaczki podane z chrupiącymi sakiewkami i sosem z redukowanego wina.
  • Zupa: Kokosowa zupa z krewetkami i ananasem
  • Danie rybne: Dorsz zapiekany pod sosem holenderskim w towarzystwie sałatki z fenkuła i grillowanej polenty
  • Danie mięsne: przepiórki w winogronowym sosie podane z glazurowanymi warzywami i pieczonymi kasztanami.
  • Deser: białe parfait kawowe z oryginalnym creme brulee

Minimalna ilość uczestników: 6 osób
Cena: 290,-zł od osoby

Warsztaty kulinarne organizujemy od poniedziałku do czwartku.

powrót do ofert

(c) Pałac Kościeszy. Wszystkie prawa zastrzeżone. Adres: ul. Łapińska 1, 83-331 Przyjaźń
tel. +48 58 684 95 32 fax +48 58 684 95 32 tel.kom. +48 537 336 864 Adres e-mail: marketing@palackoscieszy.pl. Projekt i wykonianie Visithotels PL